Life.panorama.am-ը գրում է.
Եթե այն մարդկանցից եք, որ հոգ է տանում իր առողջության մասին, ապա ուշադրությամբ հետևեք այն խորհուրդներին, որ տալիս են մասնագետները՝ կապված այն հիմանական վնասակար սովորությունների հետ, որ մարդիկ անում են ուտելուց անմիջապես հետո։
1․ Ծխելը
Ուտելուց անմիջապես հետո ծխելը մարդու վատագույն սովորությունն է։ Ճաշից հետո 1 ծխախոտի ունեցած ազդեցությունը համարժեք է 10 հատ ծխախոտին։
2․ Մրգեր
Մրգերը սովորաբար անմիջապես մարսվում են օրգանիզմի կողմից, սակայն այն ժամանակ, երբ ուտում եք այն առանձին։ Ուտելուց անմիջապես հետո միրգ ուտելու դեպքում այն մնում է օրգանիզմում, կարող է առաջացնել ստամոքսի թունավորում և ցելյուլիտ։ Այնպես որ, միրգը խորհուրդ է տրվում ուտել դատարկ ստամոքսին կամ ուտելուց 2 ժամ անց։
3․ Թեյ
Թեյի մաս կազմող թեյինը (թեյի կոֆեին) միավորվում է երկաթի հետ և դժվարացնում մարսողությունը։ Թեյը պետք է խմել ուտելուց 1 ժամ անց։
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ



