Elq.am-ը գրում է.
Բժիշկները պնդում են` կանաչի պետք է հնարավորինս շատ օգտագործել, հատկապես հիմա, երբ դրա սեզոնն է: Պետք է ուշադրություն դարձնել հատկապես թրթնջուկին: Վերջին հետազոտությունները ցույց են տվել, որ թրթնջուկի մեջ առկա նյութերը բարենպաստ ազդեցություն են ունենում սրտանոթային համակարգի աշխատանիք վրա և նվազեցնում վատ խոլեստերինի քանակը արյան մեջ: Այս ազդեցությունը կատարվում է շնորհիվ թրթնջուկի մեջ առկա մեծ քանակությամբ կալցիումի և վիտամին С-ի: Բացի այդ, կալցիումը օգնում է իջեցնել ճնշումը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ http://elq.am/106741.html
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



