Ինչպես սնվել աշնանը. 5 մթերքներ առողջության և երկարակեցության համարLife.panorama.am-ը գրում է.

Այս մթերքներն օրգանիմզը սնում համապատասխան վիտամիններով:

Խնձոր.

Խնձորը պարունակում  է երկաթ, որը ավելացնում է հեմոգլոբինը, կալիում, որը օգտակար է սրտի աշխատանքի համար, ինչպես նաև յոդ, վիտամին C, պեկտին:

Բրյուսելյան կաղամբ.

Բրյուսելյան կաղամբը ամենաօգտակար և համեղ բանջարեղեններից մեկն է: Իր օգտակար հատկությունների շնորհիվ այն ձեզ կօգնի մշտապես  լինել առույգ, կամրապնդի սրտանոթային համակարգը, կբարելավի նյութափոխանակությունը, նյարդային համակարգը, կվերականգնի ուժերը:

Եթե այն ճիշտ պատրաստել, ապա համը կլինի ուղղակի անկրկնելի:

Վայրի գազար.

Իր տեսքով այս բանջարեղենը նման  է գազարին, բայց ունի սպիտակ գույն և ավելի քաղցր համ: Վայրի գազարը չորացված վիճակում  օգտագործվում է տարբեր հավելումների մեջ, իսկ տերևները, թարմ կամ չորացված վիճակում, նույնպես օգտագործվում են կերակուր պատրաստելիս: Վայրի գազարը հարուստ է կալիումով, մանրաթելերով, տարբեր ածխաջրերով, մագնումով, ֆոսֆորով և վիտամին E-ով:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել