Life.panorama.am-ը գրում է.
Այս մթերքներն օրգանիմզը սնում համապատասխան վիտամիններով:
Խնձոր.
Խնձորը պարունակում է երկաթ, որը ավելացնում է հեմոգլոբինը, կալիում, որը օգտակար է սրտի աշխատանքի համար, ինչպես նաև յոդ, վիտամին C, պեկտին:
Բրյուսելյան կաղամբ.
Բրյուսելյան կաղամբը ամենաօգտակար և համեղ բանջարեղեններից մեկն է: Իր օգտակար հատկությունների շնորհիվ այն ձեզ կօգնի մշտապես լինել առույգ, կամրապնդի սրտանոթային համակարգը, կբարելավի նյութափոխանակությունը, նյարդային համակարգը, կվերականգնի ուժերը:
Եթե այն ճիշտ պատրաստել, ապա համը կլինի ուղղակի անկրկնելի:
Վայրի գազար.
Իր տեսքով այս բանջարեղենը նման է գազարին, բայց ունի սպիտակ գույն և ավելի քաղցր համ: Վայրի գազարը չորացված վիճակում օգտագործվում է տարբեր հավելումների մեջ, իսկ տերևները, թարմ կամ չորացված վիճակում, նույնպես օգտագործվում են կերակուր պատրաստելիս: Վայրի գազարը հարուստ է կալիումով, մանրաթելերով, տարբեր ածխաջրերով, մագնումով, ֆոսֆորով և վիտամին E-ով:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ



