Ծովամթերքները բացի համեղ լինելուց, նաև վիտամինների և միկրատարրերի աղբյուր են՝օգտակար առողջության համար։ Ամենաօգտակարներին անդրադարձել է allwomen.net.ua կայքը։
Ծովախեցգետնի միս
Դրանում պարունակվում է 16 գ սպիտակցու, 3.5 գրամ ճարպ, 0 գրամ ածխաջրեր։ Այն պետք է եռացնել աղաջրում 20 րոպե։ Այն պարունակում է В3, В5, В6, ինչպես նաև А խմբի վիտամիններ։ Միկրոտարրերից պետք է առանձնացնել կալիումը, նատրիումը և ֆոսֆորը։ Մթերքի օգտագործման միակ հակացուցումն ալերգիկ ռեակցիան է։ Դիետոլոգները խեցգետնի միսը խորհուրդ են տալիս որպես դիետիկ սնուցման բաղադրիչ։ 100 գրամում պարունակվում է 85 կկալ։ Այն արագացնում է մարսողությունը, արագացնում նյութափոխանակությունը, կարգավորում խոլեստերինի մակարդակն արյան մեջ, կանխում օնկոլոգիական հիվանդությունների զարգացումը, վերացնում դեպրեսիայի և քրոնիկ հոգնածության նշանները։
Ութոտնուկ
Պարունակում է 15 գրամ սպիտակուց, 1 գրամ ճարպ, 2.5 գրամ ածխաջրեր։ Այն ամրացնում է իմունիտետը, բարենպաստ ազդում ուղեղի աշխատանքի վրա, լավացնում է հիշողությունը, դանդաղեցնում մաշկի բջիջների ծերացման գործընթացը։
Միդիա կակղամորթ
Սպիտակուցներ՝ 11.5 գրամ, ճարպեր՝ 2 գրամ, ածխաջրեր՝ 3.5 գրամ։ Այն արագացնում է նյութափոխանակությունը, ամրացնում իմունիտետը, մաքրում օրգանիզմը տոքսիններից, պայքարում քրոնիկ հոգնածության դեմ, բարենպաստ ազդեցություն ունենում վահանաձև գեղձի աշխատանքի վրա։



