Ելակի օգտակար հատկությունների մասինLife.panorama.am-ը գրում է.

Ասիական երկրներում ելակը համարվում է բոլոր մրգերի «թագուհին»: Համեմատած այլ մրգերի հետ, ինչպիսիք են, օրինակ՝ խնձորը, նարինջը և բանանը, ելակն ամենաշատ օգտակար քիմիական տարրերն է պարունակում:

Ելակի կարմրավուն գունանյութը պարունակում է անթոցիանին, որը խթանում է կուտակված ճարպերի այրմումը, լավացնում կարճատև հիշողությունը:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել