Life.panorama.am-ը գրում է.
Գրեթե բոլորին էլ ծանոթ է այն իրավիճակը, երբ սթրեսը փորձում ես հաղթահարել ինչ-որ համեղ բան ուտելով` տրամադրությունը բարձրացնելու համար: Այդ խնդիրը հիանալի կերպով լուծում են կոնֆետները, շոկոլադը, բլիթները:
Սակայն գիտնականները պնդում են, որ նման սնունդով սթրեսը հաղթահարելը վտանգավոր է առողջության համար, քանի որ դրանք ավելի են ուժեղացնում ոչ ստաբիլ հոգեբանական վիճակը և ունեն կարճատև էֆֆեկտ:
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս սնվել այնպիսի մթերքներով, որոնք օգտնում են ուժեղացնել սթրեսի նկատմամբ դիմակայությունը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ http://life.panorama.am/hy/news/2015/08/19/stress/374802
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



