archive_Fotolia_9768157_XLԸնկուզեղենը շատ օգտակար համալրում է առօրյա սննդակարգին: Ներկայացնում ենք դրանցից ամենաօգտակարները:

1. Նուշը հարուստ է կալիումով, երկաթով, ֆոսֆորով: Այն օգտակար է հատկապես սրտային հիվանդություններով տառապող մարդկանց:

2. A և E վիտամինների բարձր պարունակության շնորհիվ պնդուկը բարելավում է գլխուղեղի գործունեությունը, բարձրացնում աշխատունակությունը, նպաստում ուշադրության կենտրոնացմանը:

3. Կեշյուն ճարպաթթուներ է պարունակում, որոնք ամրապնդում են անոթները և նվազեցնում սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:

4. Հունական ընկույզը վերականգնում է ուժերը, հանգստացնում նյարդային համակարգը, բարձրացնում իմունիտետը, ամրապնդում ոսկրերի հյուսվածքը, ապահովում էներգիայով:

5. Մայրու ընկույզը աչքի է ընկնում հազվադեպ ամինաթթուների բարձր պարունակությամբ: Բարերար ազդեցություն է թողնում օրգանիզմի վրա ընդհանրապես:

6. Գետնընկույզը շատ հակաօքսիդանտներ է պարունակում, որոնք դանդաղեցնում են ծերացումը, օգնում պայքարել վիրուսների դեմ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել