Բաղադրությունը`
220 գրամ կարագ
180 գրամ շաքարավազ
1 ճաշի գդալ վանիլին
3 հատ ձու
1 թեյի գդալ սոդա
350 գրամ ալյուր
400 գրամ բալ
Պատրաստման եղանակը`
Կարագը թողնել, որ փափկի և հարել շաքարավազի հետ: Այնուհետև հատ-հատ ավելացնել ձվերը՝ յուրաքանչյուրից հետո հարելով: Ալյուրը խառնել սոդայի հետ և, պատրաստված խառնուրդը քիչ-քիչ ավելացնելով, հարել, ավելացնել վանիլինը, խառնել:
Ջեռոցի տապակի մեջ յուղաթուղթ դնել, լավ պատել բուսայուղով, լցնել խմորը, վրան լցնել նախապես կորիզները հանած բալերը և 40-45 րոպե թխել նախապես 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում: Սառելուց հետո վրան շաքարի փոշի ցանել:
Նյութի աղբյուր՝ https://www.facebook.com/utem.am/photos/a.255496861245794.57116.254195044709309/749799171815558/?type=1&theater
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել