Mediamonitor.am-ը գրում է.
Եթե բանան շատ եք սիրում, ապա ուշադիր ընտրեք ամենաառողջ մրգերը։ Շատ դժվար է դիմակայել քաղցր և համեղ այս արևադարձային մրգին, բայց գնելիս իմացեք՝ ինչ տեսակը ընտրել։
Ամբողջությամբ հասած բանանը պարունակում է նյութ, որն ի վիճակի է պայքարել օրգանիզմի ոչ նորմալ զարգացող բջիջների դեմ։ Հասուն բանանների մակերեսին սովորաբար ձևավորվում են սև կետեր։
Շատ սև կետերի առկայությունը խոսում է տվյալ մրգի իմունախթանիչ բարձր հատկությունների մասին։ Ճապոնիայում բանանների օգտագործումը շատ տարածված է, և այս երկրում իրականացված հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ամբողջությամբ հասունացած բանաններն ունեն նաև հակաքաղցկեղային հատկություններ։ Հետազոտողները պնդում են, որ հասուն բանանների օգտագործումը լավ միջոց է կյանքի համար վտանգավոր շատ հիվանդություններից, ինչպես նաև քաղցկեղից հեռու մնալու համար։
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ