Բաղադրությունը`
Խմոր
80 գրամ շաքարավազ
60 գրամ ալյուր
60 գրամ օսլա
2 ձու
8 ճաշի գդալ բուսական յուղ
3 ճաշի գդա կաթ
2 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
Կրեմ
30 գրամ դոնդող (ժելե)
200 մկ կաթ
700 գրամ կաթնաշոռ
250 գրամ թթվասեր
200 գրամ շաքարավազ
Զարդարելու համար՝
Խաղող
Պնդուկ
Պատրաստման եղանակը`
1. Խմորը պատրաստելու համար շաքարավազը և ձուն հարել իրար հետ, ավելացնել բուսական յուղը, կաթը, այլուրը, փխրեցուցիչը և օսլան: Լավ խառնել, ստացվում է մի փոքր ջրիկ խմոր:
2. Տապակը պատել բուսական յուղով և խմորը լցնել տապակի վրա, թխել 180 աստիճանում մոտ 20-25 րոպե:
3. Դոնդողը թրջել կաթով և դնել մի կողմ 1 ժամով:
4. Կաթնաշոռը, թթվասերը և շաքարավազը հարել հարիչով, մինչև միատարր զանգված դառնա:
5. Խաղողը երկու կես անել:
6. Արդեն ուռած դոնդողը տաքացնել կրակի վրա, բայց չթողնել, որ եռա:
5. Պատրաստի բիսկվիթը դնել մատուցվող ափսեի մեջ, վրան մի քիչ կրեմ քսել, շարել խաղողները և լցնել մնացած կրեմը: Վրան խաղողներ դնել և մանրացրած պնդուկ:
Տեղափոխել սառնարան մոտ 2-3 ժամ: