Բաղադրությունը

Ելակ` 2 բաժակ 
Շագանակագույն շաքարավազ` 1 ճաշի գդալ 
Հունական յոգուրտ` 2 բաժակ 
Մեղր` 2 ճաշի գդալ 
Մյուսլի` ½ բաժակ 
Անանուխի տերևներ 

Պատրաստման եղանակը

Նախապես տաքացրեք ջեռոցը մինչև 220 C ջերմաստիճան: Խառնե՛ք քառատված ելակները շաքարավազի հետ, ապա տեղափոխե՛ք թխելու թղթի վրա: Մտցրե՛ք այն ջեռոցը և եփե՛ք 12-15 րոպե, մինչև ելակներից սկսի դուրս գալ հյութը, սակայն դրանք պահպանեն իրենց պնդությունը: Զգուշորեն լցրե՛ք ելակը և հյութը խորը ամանի մեջ: 
Խառնե՛ք յոգուրտն ու մեղրը և հարե՛ք մինչև տարրալուծվելը: 
Երկարավուն գավաթի մեջ շերտ առ շերտ ավելացրե՛ք պարֆեի բաղադրիչները հետևյալ հաջորդականությամբ. նախ` յոգուրտի ու մեղրի խառնուրդը, ապա ելակը, իսկ վրան` մյուսլին: Կրկնե՛ք այնքան, մինչև բաժակը լցվի: Վերջում կարող եք ավելացնել անանուխի տերևները: Մատուցե՛ք գդալով:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել