Ցածր յուղայնությամբ կաթնամթերքը նվազեցնում է սրտի կաթվածի հավանականությունը

Mamul.am-ը գրում է.

Սրտի կաթվածի պատճառով հանկարծամահությունը շարունակում է մնալ համաշխարհային բժշկության անլուծելի խնդիրներից մեկը: Սրտի կաթվածն առաջանում է սիրտը սնող արյան անոթների խցանման կամ պայթելու հետևանքով: Հիվանդությունը հիմնականում սպառնում է 35 տարեկանից բարձր անձանց, սակայն վերջին տարիներին բավական շատ է հանդիպում նաև ավելի երիտասարդների շրջանում:

Կաթվածի պատճառները բազմաթիվ են, հետևանքներն էլ՝ ճակատագրական: Կաթվածի պատճառ կարող են դառնալ արյան մեջ խոլեստերինի բարձր պարունակությունը, արյան մակարդման խանգարումները, ալկոհոլի ու ծխախոտի օգտագործումը, ցածր ֆիզիկական ակտիվությունը, սթրեսը և այլն: Սակայն ամենաուժեղ գործոնը, որը կարող է սրտի կաթվածի պատճառ դառնալ՝ արյան բարձր ճնշումն է: Բազմամյա ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ ցածր յուղայնությամբ սնունդը՝ մասնավորապես կաթնամթերքը, բարենպաստ ազդեցություն են ունենում արյունատար անոթների ու արյան ճնշման կարգավորման վրա:

Շարունակությունն՝ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել