Բաղադրությունը
Լոլիկ 3 հատ
Արքայական ծովախեցգետին 300 գրամ
Հազար (մարոլ ) – 1 փունջ,
Վարունգ 2 հատ
Աղ ըստ ճաշակի
Մայոնեզ ըստ ճաշակի
Քնջութի սերմերը 3 ճաշի գդալ
Աղացած սև պղպեղ ըստ ճաշակի
Կարմիր պղպեղ ½ թեյի գդալ
½ կիտրոնի կտոր
Ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ
Պատրաստման եղանակը
1. Բանջարեղենը կտել մեծ կտորներով, հազարը բաժանել կտորների:
2. Ծովախեցգետինը հասցնել եռման աստիճանի՝ աղաջրի մեջ համեմված կարմիր և սև պղպեղով, ձիթապտղի յուղով և կիտրոնի կես կտորով (ճզմել հյութը ջրի մեջ)։
3. Եռալուց հետո եփել ևս 5 րոպե:
4. Մաքրել ծովախեցգետինը:
5. Խառնել բանջարեղենը ծովախեցգետնի հետ:
6. Վրան շաղ տալ քնջութի սերմերը, մայոնեզ լցնել, խառնել և մատուցել:
Նյութի աղբյուր՝ https://www.facebook.com/utem.am/photos/a.255496861245794.57116.254195044709309/703391593122983/?type=1&theater
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել