Mediamonitor.am-ը գրում է․
Ազնվամորի
Ինչու՞ է այն առողջարար ձեզ համար:
Ազնվամորին լինում է ոսկեգույն, սև և մանուշակագույն, բայց ամենատարածված տեսակը կարմիրն է: Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ազնվամորի ուտելը կարող է օգնել պայքարելու հիվանդությունների դեմ՝ կանխելով բջիջների աննորմալ բաժանումը և նպաստելով առողջ բջիջների ստեղծմանը: Ազնվամորին ունի նաև ֆլավոնոիդ կվերցետինի և գալլական թթվի մեծ պաշար, որոնք նպաստում են սրտի առողջ աշխատանքին և կանխում գիրացումն ու տարիքի հետ կապված անկումը:
Մատուցման չափը – մեկ բաժակ ազնվամորի
Մեկ բաժակ ազնվամորու սննդարարությունը
Կալորիաներ՝ 64
Ճարպեր՝ 0,8 գ.
Խոլեստերին՝ 0 մգ.
Սոդա՝ 1 մգ.
Ածխաջրածին՝ 14,7 գ.
Դիետիկ մանրաթելեր՝ 8 գ.
Շաքար՝ 5,4 գ.
Պրոտեին՝ 1,5 գ.
Բաղադրատոմս՝ «Խոհարարական լույս» գրքից
Ազնվամորիով և կապույտ պանրով աղցան
Բաղադրիչներ
1/2 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
