Replik.am-ը գրում է․
Բրիտանացի գիտնականները կատարել են հետազոտություններ և պարզել, որ կարմիր գինու մեծ քանակությամբ օգտագործումը քայքայում է մարդու մկանները: Պատճառը գինու մեջ առկա ռեսվեռատրոլն է:
Ըստ աղբյուրի` այն առկա է նաև շոկոլադի մեջ և փոքր քանակության դեպքում ունի վերականգնող, երիտասարդեցնող ազդեցություն: Այնուամենայնիվ, բժիշկները խորհուրդ են տալիս խուսափել այս նյութի չարաշահումից: Գերդոզավորման դեպքում այն կարող է հանգեցնել մկանային հյուսվածքների քայքայման և առողջական այլ խնդիրների:
Նյութի աղբյուր՝ http://replik.am/arm/index.php?id=55220
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



