Բաղադրությունը`
220 գրամ թխվածքաբլիթ
220 գրամ սառը շոկոլադ
160 մլ սերուցք
2 ճաշի գդալ կարագ
Գլազուր`
110 գրամ սառը շոկոլադ
80 մլ սերուցք
1 ճաշի գդալ կարագ
Պատրաստման եղանակը`
1. Տապակի մեջ փայլաթիթեղ փռել, կարագ քսել: Թխվածքաբլիթները մանրացնել:
2. Շոկոլադը դնել ամանի մեջ: Կարագը և սերուցքը դնել կրակին, հալեցնել և հասցնել եռման աստիճանի: Այս խառնուրդը լցնել շոկոլադի վրա և խառնել, մինչև միատարր զանգված դառնա:
3. Շոկոլադե զանգվածին ավելացնել մանրացրած թխվածքաբլիթները և զգույշ խառնել: Տեղափոխել այս զանգվածն արդեն յուղած տապակի մեջ:
4. Դնել սառնարան 3 ժամ, մինչև զանգվածը պնդանա:
5. Հանել տորթը սառնարանից, վրայից հանել փայլաթիթեղը և դնել մատուցվող ամանի մեջ:
6. Փոքր կաթսայի մեջ, անընդհատ խառնելով, հալացնել կարագը և սերուցքը և հասցնել եռման աստիճանի: Այս զանգվածին ավելացնել դառը շոկոլադը: Վերցնելուց առաջ ավելացնել կարագը:
Ստացված գլազուրով պատել ամբողջ տորթը: