1in.am–ը գրում է.

1384249548_-slivochnoe-maslo-i-salo

Հայտնի դիետոլոգ Էրուդի Դիկանն իր գրքում պնդում է, որ ճարպոտ սնունդը օգնում է նիհարել: Այս հայտնի դիետոլոգի դիետան 82%-ով կազմված է ճարպերից, սակայն այն ամեն դեպքում առողջարար է, գրում է jenskiy-sayt.com-ը:

Մի քանի տասնամյակ շարունակ մարդիկ խուսափել են ճարպոտ սննդից, երբ փորձել են նիհարել և սլացիկ կազմվածք ունենալ: կարծիք կար, որ ածխաջրերով հարուստ դիետան առավել հաջող է պայքարում ավելորդ քաշի դեմ: Սակայն վերջին շրջանում գիտնականները ավելի հակված են մտածելու, որ այդ դիրքորոշումը ճիշտ չէ:

Դիկանի կարծիքով՝ հենց հագեցած ճարպերն են մարդու մեջ երկարատև հագեցվածության զգացողություն առաջացնում, որի արդյունքում էլ մարդը ավելորդ անգամ չի ուտում: Իսկ ածխաջրերով հարուստ դիետան, ընդհակառակը, խթանում է ինսուլինի հորմոնի արտազատմանը, որն էլ ավելորդ քաշի առաջացման պատճառ է դառնում:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել