5 երիտասարդացնող մթերքները՝ ըստ դիետոլոգներիAroxj.am-ը գրում է.

Դիետոլոգները հայտարարել են այն մթերքների ցանկը, որոնք խանգարում են ծերացման գործընթացին և նպաստում են երիտասարդացմանը: Հիմնական սկզբունքը հետևյալն է՝ այդ մթերքները պայքարում են դիաբետի, քաղցկեղի, հիպերտոնիայի, ճարպակալման ու սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման դեմ: Սրանք, ըստ դիետոլոգների, այն հիմնական պատճառներն են, որոնք քայքայում են օրգանիզմը ու հանգեցնում են ծերացմանը: Դրանք հիմնականում են պարունակում են սպիտակուցներ, բջջանք, հակաօքսիդանտներ և վիտամիններ:

Բրոկոլի/կաղամբ/ծաղկակաղամբ

Այս բանջաղենների տարատեսակները հարուստ են հանքանյութերով, բջջանքով և հակաօքսիդատներով: (Կարդացեք նաև Ինչու է անհրաժեշտ բջջանք )Ըստ դիետոլոգների, դրանց պարբերական գործածումը նվազեցնում է քաղցկեղային գոյացությունները, քանի որ պարունակվող նյութերը ունեն հակաբորբոքային հատկություններ, որոշակիորեն կարգավորում են նյութափոխանակությունը, ինչը նվազեցնում է քաղցկեղի ու ուռուցքների առաջացումը: Կաղամբների տարատեսակները հարկավոր է օգտագործել օրը 2 անգամ:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել