Նոր հետազոտությունն ապացուցել է, որ ողջ կյանի ընթացքում պարբերաբար օմեգա-3 յուղային թթուներով հարուստ սնունդ ընդունելը կարող է կանխել կաթնագեղձի քաղցկեղային ուռուցքի աճը։ Ըստ ՌԲԿ-ի, օմեգա -3 յուղային թթուներով հարուստ սնունդ օգտագործելիս ուռուցքի չափը նվազում է 30%-ով։ Օմեգա -3 յուղային թթուների ընդհանուր հիմքը ձկան, ջրիմուռների, կաղամարի ու որոշ բուսական յուղերն, օրինակ՝ կտավատինն ու կանեփինը։ Հիշեցնենք, որ կաթնագեղձի քաղցկեղը կանանց մոտ քաղցկեղի առավել տարածված տեսակն է եւ նրանց՝ քաղցկեղից մահանալու երկրորդ գլխավոր պատճառը։
Slaq.am-ը գրում է․
Նյութի աղբյուր՝ http://www.slaq.am/arm/news/233137/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



