Life.panorama.am-ը գրում է․

Մեզ համար շոկոլադան ավելի ընդունելի է սալիկների տեսքով, սակայն վերջերս գիտնականները պարզել են, որ տաք հեղուկ շոկոլադն ավելի օգտակար է, քանի որ օրգանիզմն այն ավելի արագ է մարսում և տաքացնում ցուրտ եղանակին:
Տաք շոկոլադը պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և մագնիում, որոնք անհրաժեշտ են մեր մաշկի և ոսկորների համար: Այն հարուստ է հակաօքսիդանտներով և ֆլավոնոիդներով: Տաք շոկոլադը արագ չեզոքացնում է սրթեսը, քանի որ պարունակում է մի քանի նյութեր, որոնք ազդում են մեր տրամադրությա վրա: Դրանք ենք տրիպտոֆանը և ֆենիլէթիլամինը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ http://life.panorama.am/hy/news/2014/11/24/chocolate/260264
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



