Life.panorama.am-ը գրում է․
Կոլումբիայի համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ կակաոյի հատիկներում առկա ֆլավանոլները բարելավում են տարեց մարդկանց ճանաչողական ֆունկցիաները: Հետազոտությանը մասնակցել է 50-69 տարեկան 37 կամավոր: Վերջիններս երեք ամիս շարունակ ֆլավանոլների տարբեր չափաբաժիններ են ստացել: Փորձից որոշ ժամանակ անց մասնակիցները հիշողության թեսթ են անցել եւ պարզվել է, որ ֆլավանոլների մեծ չափաբաժին ստացած մարդիկ հանրձանարարություններն առավել հեշտությամբ են կատարում մյուսների համեմատ: Առաջին խմբի ներկայացուցիչների հիշողությունը փաստացիորեն համադրելի է եղել 30-40 տարեկանների հիշողության հետ:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ http://life.panorama.am/hy/news/2014/11/01/kakao/248136
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



