Աշխարհահռչակ լուսանկարիչ Steve McCurry-ն, համագործակցելով «Slow Food» շարժման հետ, 2015թ-ի նոր օրացույցի համար տպավորիչ լուսանկարներ է ստեղծել։ 12 լուսանկարները պատկերում են Երկրի պահապանների ոգին, ուժն ու մարդկայնությունը։  Այս կանայք ու  տղամարդիկ, կրքով ու քաջությամբ լցված, պահպանում են իրենց հողն ու իրենց նախագծերն Աֆրիկայում։ Օրացույցի վաճառքի հասույթն ու նվիրատվությունները ամբողջությամբ կհատկացվեն Աֆրիկայի դպրոցներում ու գյուղերում մինչև 2016թ․-ի ավարտը 10.000 սննդային այգիներ ստեղծելու համար։

“Saffron and Freedom”. Mhamd Id Taleb, President of the saffron agricultural cooperative and Slow Food Presidium in Taliouine, a village in the south east of Morocco, the freedom of his lifestyle derives from the cultivation of saffron. (Photo by Steve McCurry/2015 Lavazza Calendar)

«Քրքում և ազատություն»։ Մուհամեդ Իդ Թալեբը՝  Մարոկկոյի Թալիուին գյուղի Slow Food ընկերության և քրքումի գյուղատնտեսական արտադրության ընկերության նախագահը։ 

“The Salt of the Presidium”. Andrew Wanyonyi Sikanga is a salt producer in Nabuyole, western Kenya, who produces salt from an aquatic plant. (Photo by Steve McCurry/2015 Lavazza Calendar)

«Աղը»։ Էնդրյու Ուանիոնի Սիկանգան Քենիայի արևելքում գտնվող Նոբույոլի բնակավայրում զբաղվում է ջրային բույսերից ստացվող աղի արտադրությամբ։

“Seed Saver”. John Kariuki Mwangi, Slow Food Foundation for Biodiversity Vice President and the coordinator of all operations in Kenya, he is 27 years old and stands guard over the pumpkins of Lare, which have been thriving in the area for centuries despite the highly irregular rainfall. (Photo by Steve McCurry/2015 Lavazza Calendar)

«Սերմերի պահապանը»։ Քենիայում Slow Food հիմնադրամի փոխնախագահ 27-ամյա Ջոն Կարիուկին Մվանգին լուսանկարվել է դդումների հետ, որոնք այս տարածքում շատ են աճում՝ չնայած այստեղ տեղացող անկանոն անձրևներին։

“Argan Oil Paladine”. Nadia Fatmi president of the Tighanimine women’s cooperative (a Slow Food Presidium), she is the guardian of the argan tree, which is similar to the olive but grows only on the southern coast of Morocco. From it a rare oil is obtained which has remarkable therapeutic properties and is an excellent condiment. (Photo by Steve McCurry/2015 Lavazza Calendar)

«Արգանի յուղի պահապանը»։ Նադիա Ֆատմին Տիղանիմին կանանց կորպորացիայի նախագահն է։ Նա պահպանում է արգանի ծառը, որը նման է ձիթապտղին և աճում է միայն Մարոկկոյի հարավային ափամերձ շրջանում։ Սրանից բուսայուղ են ստանում, որն օգտագործվում է բուժիչ նպատակներով, ինչպես նաև որպես համեմունք խոհանոցում։

“The Chieftain”. Roba Bulga Jilo, an Ethiopian food activist, he is a member of the Karrayyu tribe of nomadic herders, with whom he has established a Slow Food Presidium to safeguard camel milk, a product with a symbolic value in Ethiopia. (Photo by Steve McCurry/2015 Lavazza Calendar)

«Ցեղապետը»։ Ռոբա Բուլհա Ջիլոն եթովպացի ակտիվիստ է և Կարայու քոչվոր ցեղի անդամ, նա հիմնել է ուղտի կաթի արտադրամաս։

“The Sentinel Guarding the Plantations”. Asnakech Thomas, a coffee grower in Ethiopia, the homeland of coffee, she is a determined and passionate guardian of the Ethiopian Arabica coffee she calls “green gold” and regards as the “backbone” of her country. (Photo by Steve McCurry/2015 Lavazza Calendar)

«Տունկերի պահապանը»։ Ասնակեշ Թոմասը Եթովպիայում սուրճ է աճեցնում։ Նա պահպանում է եթովպիական արաբիկա սուրճը, որը նա «կանաչ ոսկի» է անվանում ու այն համարում իրենց երկրի հիմնաքարը։

“Our Roots”. Ethiopian women In the Kafa region defend and preserve the coffee which symbolises the richness of this land. (Photo by Steve McCurry/2015 Lavazza Calendar)

«Մեր արմատները»։ Եթովպիացի կանայք պահպանում են սուրճը, որը խորհրդանշում է հողերի հարստությունը։ Կաֆայի շրջան։

“Future in Our Hands”. Children in Father Peter’s School in Tanzania who symbolise the Earth Defenders of the future, throwing colourful coffee seeds into the air demonstrates that the future really does lie in our own hands. (Photo by Steve McCurry/2015 Lavazza Calendar)

«Ապագան մեր ձեռքերում»։ Տանզանիայում Հայր Պետրոսի անվան դպրոցի աշակերտները, ովքեր խորհրդանշում են ապագայի պաշտպաններին, սուրճի գունավոր հատիկներ են նետում օդ՝ ցույց տալու համար, որ ապագան իսկապես իրենց ձեռքերում է։

“Kirua calls Tierra”. Father Peter Kilasara, a Tanzanian missionary in the Congregation of the Holy Spirit, he has worked in various countries and is at present the determined leader of the Kirua Children Association in Tanzania. He is surrounded by an expanse of coffee beans drying in the sun, as a defender and protector of his tradition in Tanzania. (Photo by Steve McCurry/2015 Lavazza Calendar)

«Կիրուան կանչում է երկրին»։ Տանզանիայում միսիոներ Հայր Պիթեր Կիլասարան, ով աշխատել է աշխարհի տարբեր երկրներում, այսօր Տանզանիայում  Երեխաների «Կիրուան» ասոցիացիայի առաջնորդն է։ Նա՝ որպես Տանզանիայում իր ավանդույթների պաշտպան ու պահապան, շրջապատված է արևի տակ չորացվող սուրճի հատիկներվ։

“Women of Fadiouth”. Anna Ndiaye (President of the Gie Mbel Saac Federation on Fadiouth Island in Senegal) fights to defend the quality of salted millet couscous. (Photo by Steve McCurry/2015 Lavazza Calendar)

«Ֆադիոթի կանայք»։ Նկարում Ֆադիոթի կղզում «Gie Mbel Saac» ֆեդերացիայի նախագահ Աննա Նդիայեն է, որը զբաղվում է կորեկալյուրի որակի պահպանմամբ։

“Soul Ingredients”. Mayé Ndour, a chef and restaurant owner in Senegal, she is a champion of cereals and local products in general, which she selects with care to help the people who are close to her and add value to her work. (Photo by Steve McCurry/2015 Lavazza Calendar)

«Հոգու համեմունքներ»։ Մայե Նդուրը՝ Սենեգալի ռեստորաններից մեկի սեփականատերն ու շեֆ խոհարարը։

“Dreaming of a Better Africa”. Edward Mukiibi, Slow Food International Vice President and tropical agronomist, he is the proud defender of sustainable agriculture and biodiversity. (Photo by Steve McCurry/2015 Lavazza Calendar)

«Երազելով ավելի լավ Աֆրիկայի մասին»։ Slow Food ընկերության փոխնախագահ և տրոպիկական գյուղատնտես Էդվարդ Մուկիիբին պահպանում է  գյուղատնտեսությունն ու կենսաբազմազանությունն Աֆրիկայում։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել