Life.panorama.am-ը գրում է․
Շատերն են զարմանում, թե նարնջի նուրբ համ ունեցող հյութը ատամները մաքրելուց հետո ինչու է այդքան կոշտ թվում: Վաշինգթոնի ամերիկյան քիմիական հանրույթի կողմի իրականացված ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ համի փոփոխութունը պայմանավորված է որոշակի քիմիական միացությունների հետ, ինչպիսին է օրինակ լաուրիլսուլֆատը, որն ավելի հաճախ հենց հանդիպում է ատամի մածուկների բաղադրությունում:
Այս մաքրող միջոցը նվազեցնում է լեզվի վրա գոյություն ունեցող համի նուրբ ընկալիչների ֆունկցիոնալությունը: Բացահայտումը մասնագետները կատարել են քիմիական հետազոտություններ անցկացնելու միջոցով:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղՆյութի աղբյուր՝ http://life.panorama.am/hy/news/2014/10/08/atami-macuk/233719
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



