Ատամի մածուկը խախտում է համի զգացողությունըLife.panorama.am-ը գրում է․

Շատերն են զարմանում, թե նարնջի նուրբ համ ունեցող հյութը ատամները մաքրելուց հետո ինչու է այդքան կոշտ թվում: Վաշինգթոնի ամերիկյան քիմիական հանրույթի կողմի իրականացված ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ համի փոփոխութունը պայմանավորված է որոշակի քիմիական միացությունների հետ, ինչպիսին է օրինակ լաուրիլսուլֆատը, որն ավելի հաճախ հենց հանդիպում է ատամի մածուկների բաղադրությունում: 

Այս մաքրող միջոցը նվազեցնում է լեզվի վրա գոյություն ունեցող համի նուրբ ընկալիչների ֆունկցիոնալությունը: Բացահայտումը մասնագետները կատարել են քիմիական հետազոտություններ անցկացնելու միջոցով: 
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել