Ladynews.am-ը գրում է․

Դափնու տերևը, առանց որի անհնար է պատկերացնել շատ համեղ ուտեստներ, սկզբնական շրջանում խոհարարության մեջ ընդհանրապես չի օգտագործվել:

Դարեր շատունակ դափնու ճյուղերից պատրաստված պսակներով զարդարում էին հույն օլիմպիական հաղթողներին: Միայն հարյուրամյակներ անց աշխարհն իմացավ դափնու տերևի օգտակար հատկությունների մասին:

Խոհարարության մեջ օգտագործվելուց շատ ավելի ուշ դափնու տերևները սկսեցին կիրառել նաև կոսմետոլոգիայում: Դրանց թուրմն օգտագործվում է ամենատարբեր դիմակների պատրաստման, մազերին փայլ հաղորդելու, մարմնի ամրացման, ինչպես նաև մաշկի երիտասարդացման համար:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել