Բաղադրությունը (10 հոգու համար)
6 կապ մաղադանոս
6 կապ կանաչ սոխ
2-3 կապ հազար
1 կգ բլղուր
0,5 կգ տոմատի մածուկ
0,5 ձեթ
2-3 հատ կիտրոն կամ լիմոնի աղ
աղ
կարմիր պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Բլղուրը լցնում ենք մեծ ամանի մեջ, աղ և կարմիր պղպեղ ավելացնում: Գոլ ջրով թրջում ենք բլղուրը մինչև փափկի, ջուրը քիչ-քիչ ենք ավելացնում, թե չէ ցեխ կլինի: Մինչ բլղուրը փափկում է՝ մաղադանոսը և սոխը շատ մանր կտրատում ենք:
Երբ բլղուրը փափկում է, ավելացնում ենք տոմատի մածուկը, լավ խառնում, հետո ավելացնում ենք կտրատված կանաչին, ձեթը, կիտրոնի հյութը կամ լիմոնի աղը ջրով բացված, լավ խառնում ենք: Շատ կարևոր նյուանս. կանաչին այնքան պետք է լինի, որ բլղուրը գրեթե չերևա:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել