Emedia.am-ը գրում է.

Սուրճը որոշակի կանխարգելիչ արդյունք ունի Պարկինսոնի հիվանության դեմ. կանոնավոր կերպով սուրճ գործածողների մոտ այս ախտով հիվանդանալու հավանականությունն ավելի փոքր Է, քան մնացածների մոտ:

Այս մասին են վկայում այն հետազոտության արդյունքները, որը կատարել են Լինչյոպինգի համալսարանի գիտնականները եւ որն ընդգրկել Է 193 հիվանդների Էստերյոտլանդի նահանգից եւ Յոնչյոպինգ քաղաքից: ;

Բացի դրանից, սուրճի բարերար ներգործությունն ուժեղանում Է, եթե մարդու օրգանիզմում առկա Է GRIN2A գենի տարբերակներից մեկը: Այս երկու բաղադրիչների զուգորդումը կարող Է որոշակի պաշտպանություն տալ դողդողացող կաթվածից, ինչպես հաճախ անվանում են այս հիվանդությունը:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել