Գիտնականները հետաքրքիր բացահայտում  են արել կարմիր գինու և շոկոլադի մասինLife.panorama.am-ը գրում է.

ԱՄՆ-ի, Իսպանիայի և Իտալիայի մի խումբ գիտնականներ Բալթիմորի համալսարանից Ռիչարդ Սեմբայի գլխավորությամբ հրապարակել է իննամյա ուսումնասիրության արդյունքները, որին մասնակցել են Իտալիայի Կյանտի շրջանի բնակիչները:  Նրանց աշխատանքն ապացուցում է, որ կարմիր գինու, շոկոլադի, որոշ պտուղների և արմատների կազմի մեջ մտնող ռեսվերատրոլ հակաօքսիդանտի և մարդու կյանքի տևողության միջև որևէ կապ չկա: Մինչ այժմ համարվում էր, որ հենց այս նյութի շնորհիվ է, որ Ֆրանսիայի ու Եվրոպայի հարավային շրջանների բնակիչների շրջանում, ովքեր յուղոտ սնունդ են օգտագործում, սակայն համեմատաբար ցածր է սրտանոթային հիվանդությունների թիվը:

Փորձի սկզբում մասնակիցները ֆիզիկական ամբողջական հետազոտում են անցել, որոնց տվյալները գրանցվել են:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել