Սխտորի  սուր հոտի երկար պահպանման պատճառըLife.panorama.am-ը գրում է.

Ամերիկացի գիտնականերին հաջողվել է պարզել սխտորի օգտագործումից հետո սուր և տհաճ շնչառության պատճառները: Ամերիկյան քիմիական կազմակերպության հետազոտողները պարզել են, որ տհաճ հոտի հիմնական պատճառը բանջարեղենում առկա քիմիական միացություններ են, որոնց դեմ գործնականում գիտությունն անզոր է: 

Գիտնականաները պարզել են, որ սխտորում առկա է «ալլիլ մեթիլ դիսուլֆիդ», որն հայտնվելով արյան մեջ,  պահպանվում է բավական երկար ժամանակ և «օժտում է» մարդուն բավական տհաճ հոտով:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել