Life.panorama.am-ը գրում է.
Ամերիկացի գիտնականերին հաջողվել է պարզել սխտորի օգտագործումից հետո սուր և տհաճ շնչառության պատճառները: Ամերիկյան քիմիական կազմակերպության հետազոտողները պարզել են, որ տհաճ հոտի հիմնական պատճառը բանջարեղենում առկա քիմիական միացություններ են, որոնց դեմ գործնականում գիտությունն անզոր է:
Գիտնականաները պարզել են, որ սխտորում առկա է «ալլիլ մեթիլ դիսուլֆիդ», որն հայտնվելով արյան մեջ, պահպանվում է բավական երկար ժամանակ և «օժտում է» մարդուն բավական տհաճ հոտով:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ http://life.panorama.am/hy/news/2014/06/19/sxtor-1/177053
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել