Life.panorama.am-ը գրում է.

Օրվա բաղադրատոմս. Բուլկիներ Creme de parisienne

Բաղդարությունը՝

Ալյուր-375 գրամ

Չոր խմորիչ-5 գրամ

Շաքարավազ-75 գրամ

Աղ-1/3 թեյի գդալ

Կաթի փոշի-12 գրամ

Հալած կարագ-40 գրամ

Կիտրոնի կեղև-1/2 թեյի գդալ

Ձու-1հատ

Ջուր-195 մլ

 

Կրեմի բաղադրությունը՝

Կաթ-350 մլ

Ձվի դեղնուց-2 հատ

Եգիպտացորենի օսլա-2 ճաշի գդալ

Շաքարավազ-4 ճաշի գդալ

Կիտրոնի կեղև-1/2 թեյի գդալ

Վանիլ կամ վանլիային շաքարավազ

Կարագ-40 գրամ

Նուշ-50 գրամ

Կիտրոնի հյութ-1 ճաշի գդալ

Պատրաստման եղանակը՝

Ալյուրը, կաթը, խմորիչը, շաքարավազը, աղը, ձուն միասին խառնել և պատառաքաղի օգնությամբ հարել, ապա վրան դանդաղ կերպով ջուր լցնել, կարագ և կիտրոնի կեղև:  Խմորը շատ պինդ չի ստացվի: Թողնել 2 ժամ խմորը հանգստանա:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել