Life.panorama.am-ը գրում է.

Պահքի ուտեստ.  Կարտոֆիլով կարկանդակներ

Խմորի բաղադրությունը՝

Ցորենի ալյուր - 1 կգ

Խմորիչ - 1 փաթեթ (11 գրամ)

Բուսական յուղ - 4 ճաշի գդալ

Ջուրը տաք եռացրած - 0.5 լիտր

Շաքարավազ - 1 ճաշի գդալ

Աղ - 1 թեյի գդալ

Միջուկի բաղադրությունը՝

Կարտոֆիլ - 0.8-1 կգ

Սոխ - 1 հատ

Բուսական յուղ - 30 գրանմ

Լավրովի տերև - 1 հատ

Աղ-ըստ ճաշակի

Պղպեղ -ըստ ճաշակի

Բուսական յուղ - 200 գրամ

Պատրասատման եղանակը՝

Ափսեի մեջ լցնել տաք, եռացրած ջուր, ավելացնել աղ, շաքարավազ բուսական յուղ և խմորիչ, լավ խառնել: Ապա ավելացնել մի քիչ ալյուր և կրկին խառնել, ընթացքում քիչ-քիչ լցնել ալյուրն ու խառնել: Խմորը սրբիչով ծածկել և թողնել 20-30 րոպե:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել