1in.am-ը գրում է.

Okanagan Specialty Fruits կանադական ընկերությունն աճեցրել է «Արկտիկա» տեսակի խնձորներ, որոնք կտրելուց հետո չեն մգանում և երկար ժամանակ կարող են գրավիչ տեսք ունենալ` առանց կիտրոնի հյութի կամ այլ միջոցների գործածման: 

Խնձորների նման հատկությունը ստեղծվել է գեների հավելյալ կրկնօրինակման միջոցով, որոնք խնձորներն արդեն ունեին: Այդ գեներն էլ ստեղծում են պոլիֆենոլոկսիդազ` ֆերմենտ, որը պատասխանատու է մրգերի մոտ մգություն առաջացնող քիմիական ռեակցիայի համար: 

Ընկերության նախագահ Նիլ Քարթերը կարծում է, որ այդ խնձորները մեծ պահանջարկ կունենան` սկսած ծնողներից վերջացրած տարբեր սրճարաններով, ռեստորաններով և այլն:

Այս մասին գրում է Kedem.ru կայքը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել