Life.panorama.am-ը գրում է.
Գազարը պարունակում է օրգանիզմի համար շատ կարևոր հանքանյութեր. կալիում, երկաթ, ֆոսֆոր, մագնիում, կոբալտ, պղինձ, յոդ, ցինկ, քրոմ, նիկել, ֆտոր և այլն:
Այն պարունակում է նաև կարոտին, որը մարդու օրգանիզմում հայտնվելով՝ վերածվում է Ա վիտամինի: Ընդ որում, եթե գազարն օգտագործում ենք թթվասերի կամ մայոնեզի հետ, ապա վերարտադրված Ա վիտամինն ավելի արդյունավետ է դառնում: Ներկայացնենք նաև մի շարք հետաքրքիր փաստեր գազարի մասին.
1. Գազարն իր հայտնիությամբ աշխարհում երկրորդ բանջարեղենն է
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



