Առողջության համար օգտակար ապուրներLife.panorama.am-ը գրում է.

Պարզվում է, որ ոչ բոլոր ապուրներն են օգտակար: Ապուրի մեջ պետք է քիչ օգտագործել թթու մթերքներ: Օրինակ՝  աղ դրած վարունգով ապուրը, էլ մսի արգանակով պատրաստված բորշչը վնասակար են  առողջության համար: 

Նման ապուրների մեջ կան այնպիսի բաղադրիչներ, որոնք գրգռում են ստամոքսը, հանգեցնում մարսողական խնդիրների: 
 
Այսպիսով մասնագետներ ներկայացրել են  օգտակար ապուրների ցանկը՝
 
Ցածր յուղայնության հավի արգանակով պատրաստված լապշա
Բանջարեղենային ապուր-պյուրե 
Ձկնապուր
Սնկով կրեմ-ապուր

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել