Life.panorama.am-ը գրում է.
Ամերիկյան Կանզաս նահանգի համալսարանի գիտնականները վերջերս կատարված հետազոտության ընթացքում եկել են այն եզրակացության, որ սննդակարգում հաճախակի հավի մսի օգտագործումը կարող է վնասակար հետևանքներ ունենալ օրգանիզմի համար: Մասնավորապես՝ այն կարող է մեծացնել քաղցկեղի տեսակներից մեկով հիվանադանլու հավանականությունը:
Սիրված մսային մթերքները, ինչպիսիք են օրինակ տապակած հավը կամ ծխեցրած բեկոնը, իրենց մեջ պարունակում են քաղցկեղածին միացություններ: Այս առումով մասնագետները նշում են, որ հավի և խոզի մաշկում այդ միացությունների քանակությունը գերազանցում է թույլատրելիության մակարդակը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ http://life.panorama.am/hy/news/2014/01/13/chiken-cnacer/71762
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



