1in.am-ը գրում է.
Բրիտանացի գիտնականները անալիզի են ենթարկել աղի տարբեր չափերի բյուրեղների ազդեցությունը կարտոֆիլային չիպսերի աղիության վրա:
Նրանք հայտնաբերել են, որ մանր բյուրեղները ավելի են նպաստում այդ ճաշատեսակի աղիությանը:
Փորձագետները համարում են, որ այդ բացահայտումը կարող է քայլ դառնալ չիպսերում աղի քանակի նվազեցման՝ հաղորդում է Kedem-ը:
Արտադրողները կարող են մաքսիմալ աղիության հասնել՝ օգտագործելով աղի ավելի մանր բյուրեղներ:
Մանր բյուրեղները լուծվում ու տարածվում են բերանում շատ ավելի արագ, քան միջին ու մեծ չափերի բյուրեղները:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.1in.am/arm/more_entertainment_243418.html
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել