1in.am-ը գրում է.

Բրիտանացի գիտնականները անալիզի են ենթարկել աղի տարբեր չափերի բյուրեղների ազդեցությունը կարտոֆիլային չիպսերի աղիության վրա:

Նրանք հայտնաբերել են, որ մանր բյուրեղները ավելի են նպաստում այդ ճաշատեսակի աղիությանը: 

Փորձագետները համարում են, որ այդ բացահայտումը կարող է քայլ դառնալ չիպսերում աղի քանակի նվազեցման՝ հաղորդում է Kedem-ը:

Արտադրողները կարող են մաքսիմալ աղիության հասնել՝ օգտագործելով աղի ավելի մանր բյուրեղներ: 

Մանր բյուրեղները լուծվում ու տարածվում են բերանում շատ ավելի արագ, քան միջին ու մեծ չափերի բյուրեղները: 

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել