Փաթաթելով բանանի հիմքի պոչերը սննդային պոլիեթիլենով, դուք 3-5 օրով կերկարացնեք մրգերի կյանքը.



Զուգագուլպաներում սոխը մինչեւ 8 ամիս պահպանում է թարմությունը.


Կարտոֆիլը չի ծլի, եթե պահեք այն խնձորի հետ խառնելով.


Սունկը ավելի լավ է պահպանվում թղթի, քան պլաստիկ տոպրակի մեջ.


Պահել կաթը ավելի է սառնարանի հիմնական մասում, այլ ոչ դռան վրա, որտեղ ջերմաստիճանը ցածր է.


Եթե ​​մթերքը ծածկվել է բորբոսով, եւ ստիպված եք դեն նետել, մի ծուլացեք լվանալ եւ ախտահանել սառնարանը: Եթե ​​դա չանեք, բորբոսը կարող է անցնել այլ մթերքների:


Լվացեք ելակը թույլ քացախի լուծույթով` ջրի մեջ ( մի մաս քացախ տասը մաս ջուր): Ապա ջուրը թափել, ողողել մաքուր սառը ջրով եւ տեղադրել սառնարանում: Վուալյա! Այս եղանակով, հատապտուղը կարող է թարմությունը պահպանել գրեթե երկու շաբաթ ավելի:


Ձուն արժի պահել սառնարանի միջին դարակում: Այդպես դրանք կմնան պիտանի փաթեթի վրա նշված սպառման ժամկետից 3-4 շաբաթ ավելի երկար.

Եվ վերջում. հիշեք, որ փաթեթի վրա նշված պահպանման ժամկետը ավելի շուտ վերաբերվում է արտադրանքի որակին, քան սպառման անվտանգությանը: Եթե ​​խնձորը, օրինակ, պահվի ինչպես հարկն է, ապա հնարավոր կլինի պահպանել թարմությունը ամբողջ տարվա ընթացքում:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել