«Անգլիացի գիտնականները հետազոտություն են անցկացրել և պարզել, որ «ճիշտ տեխնոլոգիայով» պատրաստված կարմիր գինին շատ օգտակար է մարդու սրտանոթային համակարգի համար»,- հայտնում է healthystyle.info-ն։

Նման հատկություններ ունեն գինիները, որոնք պատրաստվում են հնագույն ավանդույթներով, այսինքն՝ պահպանվել են տևական ժամանակ։ Այդ ժամանակ ալկոհոլային ըմպելիքում ձևավորվում է նյութ՝ պրոցիանիդինների խմբից։ Այն դրականորեն է ազդում արյունատար անոթների ներքին թաղանթի վրա։ Բացի այդ՝ տվյալ միացությունը չեզոքացնում է էնդոտելին-1-ը, որի ավելցուկը հանգեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման։

Մասնագետները նախապատվություն են տալիս Ֆրանսիայում և Իտալիայում արտադրված գինիներին, քանի որ դրանց պատրաստման ժամանակ պահպանվում են ըմպելիքի պատրաստման ավանդույթները։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել