Շվեդ բժիշկները պնդում են, որ շաքարախտով հիվանդները պետք է օգտագործեն բրոկոլի տեսակի կաղամբ: Այն պարունակում է հսկայական քանակությամբ վիտամին E, A և C, հակաօքսիդանտներ և կալցիում:

Շվեդ գիտնականները համոզված են, որ շաքարախտի դեպքում չափազանց օգտակար է բրոկոլին ամենօրյա սննդակարգի մեջ ընդգրկելը: Շաքարախտը, ինչպես հայտնի է, հինգ անգամ մեծացնում է սիրտ-անոթային հիվանդությունների հավանականությունը, քանի որ արյան մեջ գլյուկոզայի մեծ քանակությունից վնասվում են անոթները:

Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ բրոկոլիի մեջ առկա սուլֆորաֆանը օրգանիզմում խթանում է բիոքիմիական ռեակցիաների դեպքում կատալիզատորի դեր կատարող էնզիմի` հատուկ սպիտակուցների առաջացումը, որոնք արյունատար համակարգը պաշտպանում են և նվազեցնում են անոթների համար քայքայիչ մոլեկուլների քանակը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել