Բաղադրիչներ
- լավաշ - 1 հատ
- հավի կրծքամիս - 50գր
- կաղամբ - 25գր
- գազար - 1 հատ
- վարունգ մարինացված - 1 հատ
- սխտոր - 1 հատ
- մայոնեզ - 1ճ/գդ
- կետչուպ - 1ճ/գդ
- կանաչի - 10գր
- ձիթայուղ - 1ճ/գդ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Խառնում ենք մայոնեզը, կետչուպը և քերիչով անցկացրած սխտորը:
- Երկար շերտերով կտրատում ենք հավի կրծքամիսն ու տապակում ձիթայուղի մեջ:
- Բարակ, երկար շերտերով կտրատում ենք կաղամբը, գազարը, թթու վարունգը, ավելացնում կտրատված կանաչին և խառնում:
- Փռում ենք լավաշը, վրան քսում պատրաստված սոուսը, ավելացնում կտրատված բանջարեղենները ու տապակած հավի կրծքամիսը:
- Ծալում ենք լավաշի ծայրերը ու փաթաթում ռուլետի պես:
- Ապա դնում տապակի վրա և տաքացնում շաուրման 2 րոպե ամեն կողմից:
- Եվ այն պատրաստ է:
Ի դեպ, շաուրման կարելի է պատրաստել նաև խոզի, տավարի կամ հնդկահավի մսից, ինչպես նաև շաուրմայի բաղադրատոմսի ցանկացած բաղադրիչ կարելի է փոփոխել ըստ նախասիրության:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%B7%D5%A1%D5%B8%D6%82%D6%80%D5%B4%D5%A1-%D5%B0%D5%A1%D5%BE%D5%AB-%D5%B4%D5%BD%D5%B8%D5%BE/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել