09:31 , 8 սեպտեմբեր, 2016
Բաղադրիչներ
- լավաշ - 1 հատ
- հավի կրծքամիս - 50գր
- կաղամբ - 25գր
- գազար - 1 հատ
- վարունգ մարինացված - 1 հատ
- սխտոր - 1 հատ
- մայոնեզ - 1ճ/գդ
- կետչուպ - 1ճ/գդ
- կանաչի - 10գր
- ձիթայուղ - 1ճ/գդ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Խառնում ենք մայոնեզը, կետչուպը և քերիչով անցկացրած սխտորը:
- Երկար շերտերով կտրատում ենք հավի կրծքամիսն ու տապակում ձիթայուղի մեջ:
- Բարակ, երկար շերտերով կտրատում ենք կաղամբը, գազարը, թթու վարունգը, ավելացնում կտրատված կանաչին և խառնում:
- Փռում ենք լավաշը, վրան քսում պատրաստված սոուսը, ավելացնում կտրատված բանջարեղենները ու տապակած հավի կրծքամիսը:
- Ծալում ենք լավաշի ծայրերը ու փաթաթում ռուլետի պես:
- Ապա դնում տապակի վրա և տաքացնում շաուրման 2 րոպե ամեն կողմից:
- Եվ այն պատրաստ է:
Ի դեպ, շաուրման կարելի է պատրաստել նաև խոզի, տավարի կամ հնդկահավի մսից, ինչպես նաև շաուրմայի բաղադրատոմսի ցանկացած բաղադրիչ կարելի է փոփոխել ըստ նախասիրության: