Անհրաժեշտ է 500 գ հավի փափկամիս 1 գլուխ սոխ, 200մլ բուսայուղ, 150գ պինդ պանիր, 2 ձու ալյուր՝ թաթախելու համար կանաչի՝ ձևավորման համար աղ՝ ըստ ճաշակի, աղացած սև պղպեղ
Պատրաստումը Հավի փափկամիսը լվանալ, չորացնել և կտրատել միջին չափի կտորներով: Կտորները թակել, պանիրը քերիչով անցկացնել, սոխը կտրատել կիսալուսնաձև: Հավի թակած կտորները համեմել աղով, պղպեղով, թաթախել ալյուրի, ապա հարած ձվի մեջ և դնել տապակում՝ լավ տաքացրած բուսայուղի մեջ: Վրան լցնել կտրատած սոխը, քերած պանիրը և ծածկել մսի երկրորդ շերտով: Երբ ներքևի շերտը տապակվի, շրջել և տապակել մյուս երեսը: Պատրաստի միսը և տապակած սոխը լցնել ափսեի մեջ, ձևավորել կանաչիով ու մատուցել: |
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել