Շատ հաճախ մենք շտապելու հետևանքով, հյուրասիությունների ժամանակ մատուցում ենք ուտեստները չենթադրելով անգամ, որ տվյալ դանակը, պատառաքաղը, կամ գթալը նախատեսված չեն տվյալ կերակուրների համար: Այս գրառումը կօգնի Ձեզ ճիշտ օգտագործել օգտվելու պարագաները:

Մեծ դանակ նախատեսված մսի համար(couteau)

 Нож для мяса, большой нож (couteau)

20-24սմ. Երկարություն ունեցող այս դանակը նախատեսված է տաք խորտիկների, ինչպես նաև ձկան համար: Այն պետք է տեղադրել ափսեի աջ հատվածում:

Մեծ պատառաքաղ նախատեսված մսի համար՝ (tourchette)

 Вилка для мяса, большая вилка (tourchett)

19 -21սմ. երկարություն ունեցող այս պատառաքաղը օգտագործվում է մսի դանակի հետ միասին, այն նույնպես նախատեսված է խորտիկների, սպագետիի և պինդ կերակուրների համար: Այն պետք է տեղադրել  ափսեյի ձախ հատվածում:

 

Գդալ ապուրի համար (cuillere)

 Суповая ложка, большая ложка (cuillere)

18-20սմ. երկարություն ունեցող այս գդալը դրվում է երկար պատառաքաղի հետ միասին, նախատեսված է ապուրների, պյուրեների սպագետիի և սոուսների համար

 

Երկար գդալ կլոր ափսեների համար

 Разливательная ложка для соусов

Այս19-21սմ. Երկարություն ունեցող գդալը պետք է տեղադրել հատուկ կլոր ափսեների կողքին:Այն խորհուրդ չի տրվում տեղադրել տափակ ափսեներով կերակուր մատուցելու ժամանակ:

 

Փոքր դանակ՝ նախատեսված դեսերտի համար:Երկարությունը  19-21սմ

 Десертный нож, маленький нож

Այս դանակը նախատեսված է նախաճաշին ինչպես նաև սառը ուտելիքներին ծառայելու համար: Տեղադրվում է դեսերտի պատառաքաղի հետ մեկտեղ: Եթե չունեք իկրայի համար նախատեսված դանակ, ապա սա կարող է փոխարինել:

 

Գդալ պաղպաղակի համար

 Ложка для мороженого

Պաղպաղակի համար պետք է օգտագործել միայն ու միայն 18սմ. երկարություն ունեցող գդալ, քանի որ ավելի երկար կամ կարճ գդալների նախատեսված են այլ ուտեստների համար:

 Գդալ սուրճի համար

Ложка для кофе мокко

 Պետք է անպայման հիշել, որ սուրճի գդալի երկարությունը չպետք է անցնի 10-11սմ-ը

 

Գդալ և մեծ պատառաքաղ նախատեսված ձկան մատուցման համար՝

 Нож для рыбы  Удлиненная вилка

Ձկան համար նախատեսված այս պարագաները չպետք է օգտագործել այլ ճաշատեսակների դեպքում: Այն ունի 19-21սմ. Երկարություն:

 

Գդալ և դանակ նախատեսված իկրայի համար

 Ложка для икры      Нож для икры

Այս գդալը նախատեսված է միայն ու միայն իկրայի համար: Այն ունի մոտ 20սմ. Երկարություն, և պատրասըտված  են մարգարիտից:

 

Պատառաքաղ նախատեսված ծովային ուտեստների համար

 Вилка для крабов

Երբեմն շատերը այս պատառաքաղը օգտագործում են նաև որպես դեսերտի համար, սակայն դա սծալ է, այն նախատեսված է միայն ծովային կերակուրների համար:

 

Սուր ծայրով դանակ

 Нож для мяса-стейк

Նման սուր ծայր ունեցող դանակը պետք է կիրառել  միայն շատ պինդ մսի դեպքում:

 

Եղեք տեղեկացված, և կարողացեք տիրապետել էթիկային:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել