Բաղադրությունը

կոկոսի կաթ -200 մլ

կաթ -100 մլ+2 ճաշի գդալ

կարագ -60 գ

բրինձ -100 գ

շաքարավազ -3 ճաշի գդալ

ձվի դեղնուց -1  հատ

խնձոր -1 հատ

կակաո-շաքարավազ - 2 ճաշի գդալ

դարչին


Պատրաստման եղանակը

1. Իրար ենք խառնում կոկոսի կաթը և սովորական կաթը ու թույլ կրակի վրա անընդհատ խառնելով եռացնում

2. Թավայի մեջ հալեցնում ենք կարագի կեսը և դրա մեջ կարմրացնում բրինձը

3. Երբ բրինձն ամբողջությամբ կարմրում է, դրան ենք խառնում կաթը և շարունակում դանդաղ խառնել

4. Առանձին ամանի մեջ հարում ենք ձվի դեղնուցը և շաքարավազը և խառնում կաթի մեջ եփվող բրնձին

 5. Մինչև բրինձը սառի, մենք մաքրում ենք խնձորը, մանր խորանարդիկներ կտրատում և տապակում կարագի մնացած կեսի մեջ, ավելացնում ենք նաև դարչինը` համի համար, և մի քանի շաճի գդալ ջուր, որ խնձորը չկպնի 

6. Այս ամենը լցնում ենք արդեն սառած բրնձի վրա և մատուցում: Բարի ախորժակ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել