Ladynews.am-ը գրում է.

Տեսակետ կա, որ ընկճախտի ժամանակ մենք չարաշահում ենք չիպսերն ու շոկոլադը: Նոր հետազոտությունները ցույց են տվել, որ երջանկության զգացողությունը նունպես կարող է գիրացման պատճառ դառնալ:

Հետազոտություն արդյունքներից պարզվել է, որ ով թույլ է տալիս, որպեսզի սնունդն ազդի իր տրամադրության վրա (այդպիսի մարդիկ կազմում են 75% ), ապա երջանիկ ժամանակ ավելի շատ կալորիաներ է ընդունում, քան հակառակ պարագայում:

Գիտնականները հետազոտությանը մասնակցած ուսանողներին ցուցադրել են 2 կատակերգություն, որը բարձր տրամադրություն է ապահովել, այնուհետև չեզոք տրամադրության համար ներկայացրել են վավերագրական ֆիլմ ձկնորսության մասին, իսկ բացասական արդյունքի համար ցուցադրել թախծոտ մի ֆիլմ:

Դիրումներից հետո կամավորներին առաջարկվել է փորձել չիպսեր և կոնֆետներ, իսկ փորձագետները ստուգել են, թե որքան կալորիա են նրանք ընդունել:

Ուսանողները, որոնց սնվելու չափաքանակը կախված էր տրամադրությունից, դրական ֆիլմերից հետո ընդունել են ավելի շատ կալորիաներ, քան բացասական զգացմունքներով ֆիլմից հետո:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել