Անհրաժեշտ է`
1 կգ կիտրոն
2 լիտր ջուր
3 կգ շաքարավազ
Պատրաստման եղանակը
Կիտրոնը լավ լվանալ և կտրատել բարակ շերտերով: Հեռացնել կորիզները, թե չէ ջեմը դառը կլինի:
Կիտրոնի շերտերը տեղադրել էմալապատ կաթսայի մեջ, ծածկել ջրով և թողնել 24 ժամ:
24 ժամ անց եփել կիտրոնը փակ կափարիչի տակ այնքան ժամանակ, մինչև կեղևը մատներով ճզմվի:
Ավելացնել շաքարն ու եռացնել ևս 20 րոպե:
Դրանից հետո լցնել ջեմը չոր մաքուր տարրայի մեջ և տեղադրել տաք ջրի մեջ, մինչև ջուրը լրիվ սառչի:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել