Մեր մարմինը արյան ավելորդ կորստից պաշտպանվելու լավ միջոց ունի։ Կտրվածքների, վերքերի և այլ վնասվածքների դեպքում արյունը հակված է թանձրանալու և մակարդվելու։ Լինում են դեպքեր, երբ չափազանց պինդ արյունը կարող է առաջացնել լուրջ հիվանդություններ, ինչպիսիք են առիթմիան, ինսուլտը և սրտի կաթվածը: Արյան թանձրանալու դեպքում խախտվում է թթվածնի և սննդանյութերի մատակարարումը ուղեղին և այլ հյուսվածքներին ու օրգաններին, մեծանում է սրտի ծանրաբեռնվածությունը։

Ներկայացնում ենք մթերքներ և համեմունքներ, որոնք կօգնեն ջրիկացնել արյունը:

1․ Արքայախնձոր
Pineapple (Ananas) | AZ Martinique

Արքայախնձորը պարունակում է բրոմելին ֆերմենտ, որն օգնում է ջրիկացնել արյունը։

2․ Օրեգանո
Օրեգանո / Орегано | Harandcoffee

Օրեգանոն հայտնի խոտաբույս է, որը ջրիկացնում է արյունը:

3․ Կոճապղպեղ
Իմբիր կամ կոճապղպեղ․ հրաշագործ միջոց

Կոճապղպեղը պարունակում է մոտ 600 նյութեր և միացություններ, որոնք բարենպաստ ազդեցություն ունեն արյան ջրիկացման և բոլոր օրգանների և համակարգերի առողջ արյունամատակարարման վրա։

4․ Դարչին
Դարչին, նրա հատկությունները, օգտագործումը, մշակումը և հետաքրքիր փաստեր նրա  մասին

Դարչինի օգտագործումը արյան մակարդումը բնական ճանապարհով կանխելու ունիվերսալ մեթոդ է:

5․ Քրքում
7 զարմանալի առողջության նպաստներ `քրքումով ուտելուց | Քրքումն առողջ է:

Քրքումը հայտնի բնական հակաբորբոքային միջոց է, որը դրական ազդեցություն ունի արյան խտության վրա։

6․ Անանուխ
Անանուխի օգտակար և բուժիչ հատկությունները - Լուրեր Հայաստանից - Թերթ.am

Անանուխը արտադրում է սալիցիլատներ, որոնք ազդում են արյան մակարդման վրա:

7․ Սխտոր
Սխտոր․ բնական հակաբիոտիկ
Սխտորն ամենահայտնի բնական հակակոագուլանտն է։ Գիտականորեն ապացուցված է, որ սխտորը նվազեցնում է աթերոսկլերոզի և խոլեստերինի մակարդակը:
 
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել