Երկու հոգու համար օգտակար և շատ համեղ ըմպելիք պատրաստելու համար վերցրեք մեկ հասած կիվի, մեկ բաժակ թարմ կեֆիր ձեր նախընտրած յուղայնությամբ, մի պտղունց աղացած դարչին։ Կիվին մաքրել և կտրատել, լցնել կեֆիրի մեջ և ավելացնել դարչինը, թույլ հարել։ Նման ըմպելիքի բուժիչ հատկությունները բացատրվում են նրա բաղադրությունը կազմող բոլոր բաղադրիչների օգտակարությամբ։

Կիվի. փաստեր այս հետաքրքիր մրգի մասին

Նորվեգացի գիտնականները վերջերս պարզել են, որ կիվին արյան անոթները արյան մակարդուկներից մաքրելու հատկություն ունի։ Նորվեգացի գիտնականների կողմից անցկացված վերջին հետազոտությունները ցույց են տվել, որ այս միրգն ունակ է այրել ճարպերը, որոնք արգելափակում են զարկերակները, ինչը նվազեցնում է արյան մակարդման վտանգը։ Այս մրգի կանոնավոր օգտագործումն օգնում է կանխել աթերոսկլերոզի, Պարկինսոնի և Ալցհեյմերի հիվանդությունների, սրտի անբավարարության և նույնիսկ ուռուցքաբանության զարգացումը։

Կեֆիր․ օգտակար և վնասակար հատկությունները

Կեֆիրն ապահովում է մարդու օրգանիզմը կալցիումով, սպիտակուցներով, արժեքավոր վիտամիններով։ Նրանց առավելագույն յուրացման համար ըմպելիքի իդեալական ջերմաստիճանը սենյակային ջերմաստիճանն է։

Դարչին, նրա հատկությունները, օգտագործումը, մշակումը և հետաքրքիր փաստեր նրա  մասին

Դարչինը, ընդհակառակը, ունի ընդգծված հակասեպտիկ ազդեցություն, բացի այդ, այն ունակ է խթանել ինսուլինի արտադրությունը և նվազեցնել արյան շաքարը։ Կարևոր է, որ այս հնագույն համեմունքի կանոնավոր օգտագործումը բարելավում է ուղեղի աշխատանքը և լավացնում տեսողությունը։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել