Որոշ նախուտեստներ օգտակար են առողջության համար, եւ դրանք չեն սահմանափակվում միայն մրգերով, կարծում է դիետոլոգ Ալբինա Կոմիսարովան:

Instagram-ում արված իր գրառման մեջ նա ներկայացրել է 15 առողջարար եւ օգատակար գաղափար թեթեւակի սնվելու համար: Առաջարկվող տարբերակների շարքում կան ավելի շատ եւ պակաս հագեցնողները: Մասնագետի խոսքով՝ դրանք պետք է ընտրվեն՝ կախված նպատակներից եւ սնվելու ժամից:

  • Բանան, պանրի կտոր՝ 25-30 գրամ եւ չերի լոլիկ
  • Ցածր յուղայնությամբ մածուն + նարինջ + թեյի գդալ դդմի սերմեր եւ գազարի ձողիկներ
  • Տարեկան ալյուրից պատրաստված տոստ, կաթնաշոռային պանիր, 30 գրամ ոչ աղի ընկույզ
  • Ավոկադոյով պիտա, քիչ աղով ձուկ, պանիր, ձիթապտուղ, գազար, վարունգ, ձվածեղ, թռչնամիսմիս
  • Չրեր
  • Սովորական ադիբուդի (առանց հավելումների), կարելի է պատրաստել տանը
  • Եփած ձու, լոբի լոլիկի մեջ
  • Խնձոր՝ մի գդալ ընկույզի քաղցր ձեթով
  • Ցածր յուղայնությամբ մածուն՝ մյուսլիով/գրանոլայով
  • Կտրատած բանջարեղեն եւ մի գդալ կաթնաշոռային պանիր
  • Տնական մրգաընկույզային սալիկ կամ խանութում գնված, օրինակ՝ raw
  • Մի քանի կտոր պանիր կամ կաթնաշոռային թխում
  • Զմուզի բանջարեղեն եւ մրգեր՝ առանց ավելացված օշարակների
  • Կաթնաշոռ, որի մեջ ինքներդ կավելացնեք ընկույզներ, հատապտուղներ, մրգեր:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել