Այս սննդակարգի հիմքում թթու կաղամբն է` բացառիկ մթերք, որը բազմաթիվ օգտակար հատկանիշներ ունի: Այն բարձրացնում է սթրեսակայունությունը, բարելավում է մարսողությունը, ակտիվացնում է նյութափոխանակությունը, նպաստում է հյուսվածքների երիտասարդացմանը, կարգավորում է ճարպային փոխանակումը, նպաստում է օրգանիզմից խոլեստերինը եւ թունանյութերը դուրս բերելուն, ամրապնդում է մկանները եւ բարձրացնում է իմունիտետը: С վիտամինից բացի, թթու կաղամբի մեջ բազմաթիվ այլ անհրաժեշտ վիտամիններ եւ միկրոտարրեր են պարունակվում: Միաժամանակ դրանում շատ չեն կալորիաները եւ գործնականում չկան ոչ ճարպեր, ոչ ածխաջրեր: Այդ պատճառով կաղամբն ավելացրեք ցանկացած սննդակարգի եւ նիհարեք, որքան ուզում եք:
Նախաճաշ (առաջարկված տարբերակներից մեկը):
ա) Վարսակի շիլա, 250 գ միրգ, մեկ բաժակ ոչ քաղցր յոգուրտ:
բ) Մի կտոր հաց խոշոր աղացած ալյուրից, մի կտոր խաշած միս, թթու կաղամբի աղաջուր:
Ճաշ.
Թթու կաղամբով յուղաբլիթ, որը պատրաստված է հետեւյալ բաղադրատոմսով. 1 քերած կարտոֆիլը, 2 ճ. գդալ թթու կաղամբը եւ 1 ձուն խառնել, յուղաբլիթ ձեւավորել եւ թխել: Լրացնել թթու կաղամբով աղցանով 1 խնձորի եւ 1 գազարի հետ:
Ընթրիք (1-ն առաջարկված տարբերակներից):
ա) Թթու կաղամբ, որը շոգեխաշվել է ձկան եւ բազուկի հետ:
բ) Թթու կաղամբով սուպ 2 կարտոֆիլի եւ կանաչեղենի հետ:
Եթե սննդի ընդունման ընդմիջումներին քաղցի զգացում է առաջանում, թույլատրվում է էլի կաղամբ ուտել: Եվ մի մոռացեք շատ ջուր խմել: Եթե դուք ամեն ինչ ճիշտ անեք, 3 օրում 3 կգ կկորցնեք: Սննդակարգը հակացուցված է երիկամների հիվանդության դեպքում: