Gogetnew.info-ն գրում է, որ բուլղարական պղպեղն օգտագործվում է աշխարհի տարբեր խոհանոցներում։ Այս պղպեղը հայտնի է իր համային հատկություններով, սակայն քչերը գիտեն այն մասին, թե ինչ օգտակար հատկություններ ունեն կարմիր և դեղին պղպեղներն առողջության համար։
Կարմիր քաղցր պղպեղի շնորհիվ.
- կիջնի զարկերակային ճնշումը,
- կլավանա ախորժակը,
- չեն առաջանա թրոմբներ։
Դրանցում պարունակվող բետա-կարոտինը կօգնի լավացնել տեսողությունը։ Այս պղպեղը կնպաստի նաև խոլեստերինի կուտակումը կանխարգելելուն։
Պղպեղը B խմբի վիտամիններ է պարունակում, որոնք օգնում են լավացնել քնի որակը, ընդհանուր նյարդային վիճակը։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել